Hey Rob,
Ik heb een vraag. Vandaag hebben we rose gemaakt van onze eigen druiven. Ko.en uit op ruim 3 ltr. We hebben dit gedaan op basis van jouw instructiefilmpjes. Waar wij tegenaan liepen is dat de druiven vermoedelijk te rijp waren, ze barsten op bij het plukken, maar wat nog meer op viel is de donker rode kleur van het sap. We hebben de schillen er 4 uur in laten zitten. Maar het sap is net rode wijn. De rode wijn van vorig jaar was er jaloers op. Heb jij enig idee wat er aan de hand kan zijn. Start sg was 1080. Eind 1075. Hierop 78 gram suiker toegevoegd, omdat het doel 11 % is. ( sg 1085) ik hoop dat het een niet al te zoete gaat worden. Ik hoor graag je reactie. Mvg Edwin en Linsey
Reactie plaatsen
Reacties
Hey Rob,
Ik heb een vraag. Vandaag hebben we rose gemaakt van onze eigen druiven. Ko.en uit op ruim 3 ltr. We hebben dit gedaan op basis van jouw instructiefilmpjes. Waar wij tegenaan liepen is dat de druiven vermoedelijk te rijp waren, ze barsten op bij het plukken, maar wat nog meer op viel is de donker rode kleur van het sap. We hebben de schillen er 4 uur in laten zitten. Maar het sap is net rode wijn. De rode wijn van vorig jaar was er jaloers op. Heb jij enig idee wat er aan de hand kan zijn. Start sg was 1080. Eind 1075. Hierop 78 gram suiker toegevoegd, omdat het doel 11 % is. ( sg 1085) ik hoop dat het een niet al te zoete gaat worden. Ik hoor graag je reactie. Mvg Edwin en Linsey